Hur du fyndar bäst på rean
Vi alla känner nog igen titilarna "Rea, lågt pris och SALE" och vi alla vet troligen också känslan som det ger oss - shoppingsuget som gör att man tänker att nu kan jag fyna mig något riktigt snyggt till bra pris. Problemet är bara att allting ser bättre ut genom ett rea fönster och för att man inte ska sitta dagen efter man gått loss bland reahyllorna, på golvet hemma och fråga sig själv varför man ens köpte någon av sakerna - kan man ta hjälp av dessa fem grundläggande tips för "Hur du fyndar bäst på rean". 
 
 
1. Först och främst tänk bort att det är nedsatt i pris, för det är det som lurar våra shoppinghjärnor till att köpa det som vi egentligen kanske inte vill ha. Gå istället runt med inställningen att du befinner dig i en lyxbutik och du bara har råd med några få saker - det kommer genast att få dig att bli mer eftertänksam och hård mot plaggen som du kollar på. 
 
2. Kolla på rea plagget och fråga dig "fungerar det här bra ihop med något som jag redan har i min garderob?". Om inte - då ska du kanske inte köpa plagget. Plagg som inte går att matcha med de resterande plaggen, blir också de plagg som vi minst använder. Ett tips kan vara att ta ett kort på kläderna i din garderob innan du åker hemifrån så att du har något att jämföra med. 
 
3. Ägna någon extra minut till att läsa på lite om rea plagget - vad är det gjort i för material, hur ska det tvättas och vart är det tillverkat? Det kan avgöra ifall plagget ens är värd sitt rea pris eller inte, för hur billigt ett plagg än mår vara, är det inte värt sitt pris ifall det börjar knottra sig efter en tvätt. 
 
4. Förhandla inte med storlekarna. Det kanske låter som ett dumt tips, men jag vet inte hur många gånger jag själv har tänkt "vad gör det om jag går upp eller ned en storlek när den ändå är så billig?". - allt för många gånger i all fall. Jag vet därför att man blir inte nöjd av att köpa något billigt om det ändå inte sitter bra på kroppen! 
 
5. Undvik trendplagg för en viss säsong och satsa istället på basplagg som skulle kunna fungera året om. Ofta när man kollar på rean är det nämligen många plagg som hör till den förra säsongen/kollektionen och problemet med dessa är att du förmodligen inte kommer vilja eller för del delen, kunna ha på dig dem nästa säsong. En somrig klänning tillexempel är inte det ulitmata plagget att köpa i slutet på hösten. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like